Recept på hallongrottor med hallon, blåbär och chia!

Jag är ett riktigt kakmonser om jag får säga det själv. Nu var det ett tag sedan jag bakade dessa läckerbitar men idag var det dags igen. Inspirationen fick jag från senaste smakbox, har ni testat? Så himla roligt att få hem en box full med ätbara läckerheter varannan månad. I sommarboxen medföljde ett mjöl från Ramlösa kvarn som jag testade till kakorna. Mjölet är perfekt till småkakor och innehåller inte några tillsatser och har låg glutenhalt. Kakorna blev verkligen toppengoda. Nedan finner ni receptet. Jag gjorde egen chiasylt med blåbär och på några av kakorna hade jag hallonsylt. MUMS

recept_pa_hallongrottor_fran_smakbox


Ingredienser:

Deg:

4 1/2 dl Ramlösa Kvarn Pâtisserie Kärnvetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl strösocker

200 g smör

Fyllning:

1 dl hallonsylt

Jag gjorde egen blåbärs- och chiasylt.

Recept Chiasylt med blåbär:

3 dl blåbär (färska eller frusna) jag hade uppländska färska

2 msk chiafrön

2 tsk agavesirap/honung/lönnsirap

1 tsk citronsaft

1 krm vaniljpulver

  • Mixa blåbären i en mixer
  • Rör ner övriga ingredienser och rör om
  • Smaka av för bästa resultat