Recept på ljuvliga vinbärsremmar

Har du som jag massor med vinbär och hallon över på gården? Utöver alla pajer, saft- och syltburkar som fyllts ville jag testa något nytt med trädgårdens alla bär. Efter lite googlande hittade jag fruktremmar och komponerade ihop ett eget litet recept.  Superenkelt, gott och fräscht. Receptet finner du nedan. Lycka till. Jag blandade vinbär och hallon. Nästa gång är jag sugen på att testa med blåbär:)

recept_pa_vinbarsremmar

Vinbärsremmar

12 dl Vinbär
1 dl (Hallon) för lite smak av hallon
1 dl Agavesirap
2 msk Chiafrön (kan uteslutas med men binder ihop och ger bra tuggmotstånd)

Topping
Kokosflingor
Socker
Sätt ugnen på 100 grader
Koka bären i en kastrull i ca 8 min på låg värme tills de blandats ihop.
Sila balandningen i en sil. Tillsätt chiafrön och ca 1 dl agavesirap/ honung kokossirap eller valfri sötning.
Bred ut balandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Tid ca 4 timmar i ugnen. Kan variera. Remmarna stadgar sig lite mer när de kommer ut från ugnen.
Klipp till remmar om de är klibbiga kan du strö på lite potatismjöl.